Araceae.se

Blogga om blommor

De bästa blommorna till trädgårdslandet för nybörjare

De bästa blommorna till trädgårdslandet för nybörjare

Om du har lust att göra en renovering i ditt trädgårdsland, är plantering av blommor ett effektivt sätt. De gör stor skillnad snabbt. Men vilken typ av blommor ska du plantera? Ja, det finns en del att tänka på här. Det första är att du bör tänka på att olika blommor kommer upp på olika säsonger. Detta betyder att du bör ha ett mångsidigt utbud av blommor i ditt land. För våren finns det några blommor som blommar, för sommaren andra, och för sensommar/höst ytterligare andra.

Det är alltid viktigt att ta hand om sitt trädgårdsland. Ett sätt som du gör detta på är med kompost. Titta ut en tillförlitlig trädgårdshandel och fråga gärna om råd där om du känner dig osäker. Ett tips som alltid fungerar är att köra på en ekologisk kompost. Du vill inte ha med dig syntetiska näringsämnen ner i jorden. En annan sak som du (tyvärr) kan behöva tänka på är blomflugor. Läs på hur.se om blomflugor och hur du blir av med dem!

Vårblommor

De bästa blommorna till trädgårdslandet för nybörjare

Lökväxter är i regel enkla att sköta om, och planterar du några olika sorters lökar i ditt land, så kommer de upp år efter år. Det är med andra ord en mycket tacksam typ av blommor att ha i trädgårdslandet. Vilka är då lökar? Tulpaner, hyacinter, påskliljor, krokusar, och massor av andra. Fråga i din trädgårdshandel! Det är alltid bra att ha planterat ut ett gäng lökväxter, för då kommer det automatiskt upp något att bli glad över varje vår i landet.

Enkla blommor för sommaren

Vad finns det då för sommarblommor som du kan så om du är rädd för att misslyckas? Egentligen bör du prova dig fram, och om blomstringen inte blir så sprudlande som du hade tänkt dig, är det inte hela världen! Gå efter vilka blommor du tycker är vackrast. Med det sagt, finns det ett par säkra kort som kan vara värda att nämna. Ettåriga sommarblommor brukar vara både lätta att så och fina att se på. Vallmo, blåklockor, luktärt, rosenskära, solrosor, blomsterkrasse kan nämnas bland dessa.